.jpg)
راهنمای خرید اجاق گاز
به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران آشپزخانه بدون اجاق معنا و مفهومی ندارد.اجاقگاز مهمترین وسیله در آشپزخانه به شمار میرود و باید بیش از بقیه وسایل در انتخاب آن دقت داشته باشید تا مطابق شرایط "آشپزخانه"تان مناسبترین را برگزینید. اجاقهای گازی، الکتریکی، اجاقهای بزرگ و قدیمی یا اجاقهای توکار با شعلههای مجزا، انواع انتخابهایی هستند که پیش روی شما قرار دارند. البته بودجه، فضا و ترجیحات شخصی شما تا حد زیادی در انتخابتان تاثیرگذار خواهد بود؛ با این حال بهتر است کاتالوگهای مربوط به اینگونه وسایل را مطالعه و مدلهای مختلف اجاق، امکانات و پیشرفتهترین فناوریهای موجود را بررسی کنید. ارزانترین انتخاب، خرید یک اجاق ساده فردار با شعله مرکزی اما امروزه مدلهای عریضتر آن نیز به بازار عرضه شدهاست. قبل از خرید، دقت کنید که فر آن مطابق با نیاز شما باشد (ظرفیت داخلی آن باید از بیرون قابل برآورد باشد) و توجه داشته باشید که فرهای خودشوی، عموما فضای پخت کمتری دارند. در صورت امکان، فری تهیه کنید که درهای شیشهای داشته باشد. در شیشهای آسانتر شسته میشود و در زمان پخت نیز میتوانید مواد داخل آن را ببینید.اجاقهای امروزی بسیار متنوعتر از انواع قدیمی است و دارای کبابپزها، شعلههایی برای سرخکنهای بزرگ، جایی خاص برای ماهیتابه و انواع دو شعلهای یا شش شعلهای هستند. اگر شعلهها را جداگانه خریداری میکنید، در انتخاب خود دقت کنید تا پاسخگوی نیاز و آشپزخانه شما باشند (جنس این شعلهها بسیار متنوع است: شیشه، استیل، لعابی) و تصمیم بگیرید که کدام یک از آنها برای شما کارآیی بهتری خواهد داشت. به عنوان مثال اگر سطح کابینت شما باریک است، اجاقهای خوراکپزی چهار شعله که همه در یک ردیف قرار دارند را انتخاب کنید؛ اگر چپ دست هستید، اجاقهایی را انتخاب کنید که کلیدهای تنظیم آن برخلاف اجاقهای استانداردی که در سمت راست قرار دارند، در جلوی اجاق قرار گرفته باشند تا برای دسترسی به کلیدها مجبور نباشید دست خود را روی اجاق و گرما بگیرید. همچنین اطمینان حاصل کنید که شعلههای کافی در اختیار دارید تا بتوانید در آن واحد چند ماهی تابه و قابلمه را روی آن قرار دهید. گازی یا برقی؟ هنگامی که نوبت انتخاب بین اجاقهای گازی و برقی میرسد، تفاوتها بسیار کم و انتخاب بسیار سخت است. با وجود اینکه کنترل چراغهای گازی آسانتر است، اجاقهای هالوژنی، خدماتی مانند چراغهای گازی را ارائه میدهد، گرمای آنها بسیار سریع است و به راحتی نیز خاموش میشوند. اما هر گونه سوختی که انتخاب کنید، اکثر غذاهایی که امروزه ما طبخ میکنیم، سرخ کردنی یا بخارپز هستند که تولید بخار، بو و دود میکنند بنابراین تهویه مناسب به صورت هواکشها یا هود ضروری به نظر میرسد اجاقهای پیشرفته نگامی که نوبت انتخاب بین اجاقهای گازی و برقی میرسد، تفاوتها بسیار کم و انتخاب بسیار سخت است.